Corona Muralis -ryhmähaastattelu


Corona Muralis, Sotahuuto 2011

1. Mistä olette tulleet?
Olipa kerran Ropecon, jossa muutama warhammereilla pelaava pojankloppi tutustui boffaukseen. Sieltä nämä innokkaat nuorukaiset saivat ensimmäistä kertaa pehmomiekasta. Pian tämän jälkeen Espoon Laaksolahdessa alettiin mätkimään takapihalla näillä epämääräisillä kapistuksilla.

Tätä harrastettiin säännöllisen epäsäännöllisesti noin viiden henkilön voimin, kunnes eräänä kesänä yksi heistä kurkisti larppaajien pyhään kirjaan, larp-kalenteriin. Sotahuuto 2008 : Boffaustapahtuma hän luki ruudulta ja hämmentyi. Voiko tälläistä olla ? Nopeasti puhelin käteen ja soittamaan nämä pihaboffaavat kaverit läpi ja kohti tapahtumaa. Loppujen lopuksi heitä saapui paikalle kolme, varusteita meni läpi 0 (kilvistä puuttui kasteluletku) ja ryhmäksi tuli Entalia. Väkivallan, vapauden ja veljeyden vuoden jälkeen päätettiin perustaa oma joukkue.

Omalle joukkueelle kaivattiin nimeä (2008 nimenä oli Everquest 2 killan nimi Illuminati) ja se löytyi lopulta Rooman historiasta: Corona Muralis, joka tarkoittaa seppelettä joka annetaan sotilaalle joka vie ensimmäisenä lipun valloitettavan kaupungin muurille. Tästä muotoutui myös joukkueen slogan : Ensimmäisenä muurilla. Joukkueen asua: valkoista ristitabardia ja punaista viittaa valkoisella ruusulla olimme käyttäneet ryhmän asuna jo pelatessamme Everquest 2 -peliä. Tähän aikanaan päädyttiin erään luettua liikaa tiettyä fantasiakirjallisuutta.

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?
Ensimmäisenä esikuvana täytyy mainita Entalia. Illuminati (sittemmin Corona Muralis) oli ollut osa Entaliaa ja se oli ollut se boffausjoukkue ja se ominaistyyli, mikä me oltiin nähty: kaikki sai vähän tehdä mitä halusi, vaikka ydin lyötyi linjasta. Ja tärkeimpänä oli rento meininki. Kun vaihtoehdot oli joko jäädä Entaliaan tai lähtee tekemään oma. Niin ei se oman tekeminen siitä syntyny, että oltais haluttu tehdä asiat taistelukentällä eritavalla. Kyse oli identiteetistä, ei ryhmätoiminnasta.

Toisena esikuvana mainitsen Rämän. Tämä 2009-2011 vuosina elämänsä iskussa ollut pumppu sai aina Coronan sydämen lämpenemään. Tekemisen meininki, varustuksen kova taso ja tietenkin treenileirit.

Mutta aika pitkälti sitä tiedettiin heti alusta asti mitä haluttiin tehdä!

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?
Jaa’a, homma toimi kuin junan vessa, asuttiin kaikki lähekkäin ja varusteet hankittiin pääasiassa kuin kommunismissa konsanaan. Autoja oli käytössä (vanhempien) ja ompelijoitakin löytyi suhteessa ryhmän kokoon hyvä määrä. Aivan Coronan loppuvaiheilla oli erimielisyyksiä siitä, mihin suuntaan lähdetään toimintaa viemään: Jatketaanko kaveriporukka-Coronana vai muodostetaanko pk-Ulfnarin/Valdyrin kanssa Etelän Imperiumi. Tästä jopa aikanaan äänestettiin…

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen?
Tärkeimmät käännekohdat lienevät 2009 omana ryhmänä Sohuun lähteminen, sen jälkeen 2010 ryhmän kasvaminen 20+ ja 2012 osaksi Etelän Imperiumia.

5. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?
Sotahuudon osa ottaa toisia vakavammin. Toiset urheilee, toiset fiilistelee. Tärkeintä on kuitenkin, että kaikilla on joukkueessa hyvä olla. Ilmapiiri erinomainen.

6. Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?
Toimme skeneen viitat, joita tosin ei yksikään muu ryhmä ottanut käyttöön.

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?
Metsätaistelut olivat meillä antoisimpia, kun kevyellä varustelulla pystyttiin liikkumaan ja rynnäköimään 🙂

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?
8.1 – Vastaan: 1. Sparta, 2. SOS

8.2 – Puolella: Rämä (etenkin 2011), Leviaattani, Maahinkainen

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?
Vahvuutena ainakin nopsaliikkeisyys. Ei välttämättä aina johtotasolla, mutta jos tarve vaatii, niin päästään kyllä tosi nopeasti paikasta A paikkaan B. Tämä on jotain sellaista, mitä monet ns “linjaryhmät” eivät aina saa aikaiseksi.

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?
Panssaroinnin taso, keihästelyn vähyys ja väestön vaihtuvuus.

11. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?
Kasvaa kokoa ja taitoa niin, että luodaan PK-seudulle voimakas ja varteenotettava bofforyhmä. Järjestää sotahuuto 2018 nykyisessä ryhmässämme.

12. Sotahuuto
12.1 – Mieluisin vihollinen: Coronan osallistuminen Sotahuutoon 2017 on hieman epävarmaa, mutta haluaisimme nähdä ainakin seuraavia vihollisia: Saulkrast, Tuonen Korpit, Tura

12.2 – Mieluisin liittolainen: Entalia, Spitaaliset vaeltajat, Albergan Assassiinit

Tekniset tiedot:

Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä: 13 [15]
Corona Muraliksen riveissä taistelleista Etelän Imperiumissa jatkaa 13-15hlöä. Kaiken kaikkiaanhan riveissä taisteli noin 35 hlöä eli aika iso osa on jo lopettanut.

Ryhmän juuret:
2008 Illuminati osana Entaliaa
2009-2011 Corona Muralis
2012 eteenpäin osana Etelän Imperiumia

Ominaisin taistelutyyli: Liikkuva linja, viimeiseen mieheen kuoleminen

Panssarointi: Keskiraskasta panssaria viimeisenä vuotena, sitä ennen kevyttä.

Treenaus: Treenasimme omalla porukalla Espoossa Kuttulammen puistossa. Osa kävi Entalian/Etsubon treeneissä Leppävaarassa.

Kotipaikka: Espoon Laaksolahti, Kuttulammen puisto.

Jäseniä muissa kaupungeissa: Aikanaan olimme lähes kaikki Espoossa, muutamia Vantaalla ja Helsingissä. Nykyään homma on pahemmin hajonnut ympäri Suomea.

Rekryt, kyselyt ja lisätietoja? Joonas Lehtonen, Etelän Imperiumi on nykyään se suunta minne osoittaa kyselyitä

Haastatteluun vastasi: Joonas Lehtonen (Sapfon) ja Lauri Savonen (Ahneman) ryhmän perustajat

Corona Muralis, Sotahuuto 2011