Hopeapatongistit -ryhmähaastattelu


1. Mistä olette tulleet?
Istuimme eräänä helmikuisena iltana kantapaikassamme Alcatrazissa paossa suurta lumimyrskyä, joka esti pääsymme toimistollemme Helsingin Punavuoreen. Tavanomaiseen tapaansa taksikuskimme oli ajanut kulkupelinsä kiinni kinoksiin, eikä täten päässyt kyyditsemään meitä rahakkaan työmme kimppuun. Hukutimme nuoren vireän mielemme oluttuoppien syvyyksiin lempeän takkatulen lämmössä kapakan omistajan tarjoillessa meille tiskin takaa parhaita juomiaan, kun sydämissämme kytevä kaipuu kunniakkaille ja ritarillisille ajoille syttyi ilmiliekkeihin.

Raskaan ja hektisen toimistotyön ja perhe-elämän täyttämä arki tuntui janoavan urhoollisuutta ja vanhan ajan miehuullisuutta. Äkkiä keskustelu kääntyi historiallisiin sotapäällikköihin, lohikäärmeisiin, stoalaisuuteen sekä muihin filosofian historiaan vaikuttaneisiin suuriin aatteisiin tietysti fantasiakirjallisuuden siivittämänä. Koska palavat sydämemme kaipasivat äkkiä urotekoja ja oikeamielisyyttä ja firmamme johtaja, entisten Spitaalisten taustavoimissa vaikuttanut henkilö, tunsi mainion tien toteuttaa tätä kunniakasta itsensä toteuttamisen tarvetta, ohjasi hän mielemme boffauksen jaloon maailmaan. Takkatuli oli jo pelkkä hiillos. Baarin omistaja oli poistunut tilasta, ja jättänyt meidät omien ajatustemme pariin. Rupesimme yhdessä kasaamaan sinne tänne sinkoilevia ajatuksiamme, ja muovaamaan konkreettisempaan muotoon visioitamme siitä, kuinka voisimme boffauksen piirissä ilmentää miehuullista oikeamielisyyttä ja rojalistisia haavekuviamme. Lopulta sotkimme humalapäissämme kukin taholamme kotiin citypyörillämme antamaan lapsillemme hyvänyön suukkoja.

Viikkoa myöhemmin, kun koko poppoo oli jälleen koolla mainostoimistomme innovaatiohuoneessa litkimässä lattekahvejaan, firmamme pomo löi pallomeressä istuessaan viimeisen naulan arkkiin. Hopeapatongistit oli perustettu, ja seinillä kehystettyinä roikkuvat toisen maailmansodan kenraalien muotokuvat myhäilivät tyytyväisinä kunnianhimoisille tavoitteillemme. Tässä vaiheessa ritarikuntaamme kuului kolme jäsentä; firmamme pomo, konseptisuunnittelija ja tuotantopäällikkö. Onnistuimme nopeasti löytämään saman mielisyyttä firmamme Kuopion tytäryhtiön pomosta, oman osastomme ravitsemusjohtajasta sekä avarakatseisesta koulutuspäälliköstämme. Ritarikuntaamme kuului siis tuolloin kuusi henkeä. Sittemmin ritarikuntaamme on ristitty lisää ritareita niin, että nyt oikeamielisyyden puolesta Hopeapatongisteissa taistelee jo kymmenen henkeä.

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?
Muiden muassa John Locke, Voltaire, Immanuel Kant, Minna Canth sekä Martin Luther King Jr.

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?
Työn ja boffauksen yhdistäminen sekä vanhojen voimakkaiden tunnesiteiden rakkaaksi luomien aseiden korvaaminen uusilla.

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen
Arvopohjamme on vahvistunut entisestään kannattajiemme määrän valtavan kasvun myötä.

5. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?
Hopeapatongistit boffaavat suurella intohimolla, mutta ottavat toiminnan leikkisällä mielellä. Sotahuuto on ritarikunnallemme tärkein boffaustapahtuma. Sotahuutojen välillä jokainen meistä harjoittaa oman mielensä oikeellisuuden ylläpitoa haluamallaan tavalla joko boffausta harjoittaen tai millä tahansa muulla tavalla kuten meditoimalla tai elokuvia katselemalla.

6. Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?
Hopeapatongistit eivät usko vaikuttaneensa skenen kehittymiseen, vielä. Tulevaisuudessa tarkoitus on yhdistää ruoka ja bofferit leipomalla tapahtumassa mahdollisesti hopeisia patonkeja ja tekemällä niistä taistelukelpoisia. Hopeapatongistien oikeamielinen ja ritarillinen aate toivoo kuitenkin skenen kasvavan yhä suuremmaksi ja keräävän yhä enemmän eri ikäpolvien pelaajia joukkoonsa. Hopeapatongistit toivovat lajin kehittyvän yhä urheilullisempaan suuntaan, jotta laji voidaan joskus lukea samaan joukkoon perinteisten urheilulajien kanssa. Hopeapatongistit muun muassa arvostavat valtavasti henkilöitä, jotka esittelevät lajia nuorille ja kasvattavat harrastajien määrää. Tämä mielestämme auttaa näkemään boffauksen urheilulajina muiden joukossa.

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?
Kokouksissa, palavereissa, Power Point -esityksissä sekä laitumilla, metsissä ja kedoilla kirmatessa. Selkään, mielellään.

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?
8.1 – Vastaan: Ajan Kaarti

8.2 – Puolella: Ajan Kaarti

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?
Kaupunkipyöräily, vihollisen ja kengännauhojen ehkäisevä sitominen pyöräilyonnettomuuksien varalta.

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?
Yksityisautoilu, bussilakot ja treenaavat boffaajat.

11. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?
Toimistolle, ratikalla numero 10, tavoitteenamme hankkia johtajallemme kangaspanssaria.

12. Sotahuuto
12.1 – Mieluisin vihollinen: Ajan Kaarti, Spitaaliset vaeltajat

12.2 – Mieluisin liittolainen: Ajan Kaarti, Spitaaliset vaeltajat

Tekniset tiedot:

Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä: 10 [4]
10 taistelijaa vuonna 2016. Ydinporukka koostuu noin neljästä henkilöstä.

Ryhmän juuret:
2008 Yksi jäsenistä Peräisin Spitaalisista vaeltajista
2013 Hopeapatongistit

Ominaisin taistelutyyli: Kirmaus.

Panssarointi: Ilmava. osittain tulevaisuudessa.

Treenaus: Sotahuudossa.

Kotipaikka: Alcatraz, Korso-city

Jäseniä muissa kaupungeissa: Kuopiossa ja Rovaniemellä.

Rekryt, kyselyt ja lisätietoja? Sotahuuto-forumilla Manikyyri.

Haastatteluun vastasi: Mikael Nieminen ja Oliver Oja.

Hopeapatongistit, Korso

Hopeapatongistit, Kuvaaja Max Paajanen, Sotahuuto 2016 Ruovesi