Goblinit -ryhmähaastattelu


Goblinit, Kuvaaja Liisa Salonen, Sotahuuto 2014 Muurame

1. Mistä olette tulleet?
Alunperin Goblin Team perustettiin 2009 Tampereella. Juuret ovat Galeneissa ja vähäsen myös voisi sanoa että Veljeksissä, kun sieltäkin yksi perustajajäsen paukahti. Perustajat olivat nuoria, innokkaita boffaajia jotka halusivat lähteä tekemään uutta skirmishryhmää, ja mukaan liittyivät nopeasti myös Aracos ja Herrasmiehet. Ajan ja boffaustapahtumien myötä nuoruus on karissut ja ryhmällä on enemmän tai vähemmän aktiivisia jäseniä ympäri maailmaa.

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?
Emme sanoisi että esikuvia, mutta kun me oltiin Tampereella seurattu sivusta siellä treenaavia Galeneita ja Veljeksiä, oli meillä selkeä idea siitä mitä halutaan lähteä tekemään. Eli jonkinlaisina suunnannäyttäjinä nämä kaksi ovat varmasti antaneet isoimman sysäyksen tekemiseen.

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?
Ryhmätasolla treeniaktiivisuuden säilyttäminen on kaiketi isoin haasteemme. Vaikka ollaankin hajallaan ympäri Suomea, ei logistiset ongelmat tällaista pikkuryhmää ole haitanneet. Kukin treenaa tahollaan, ja yhteiset kuviot katsotaan kuntoon isommissa treenitapahtumissa ja niitä puidaan porukalla somessa.

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen?
Väkimäärä on tuplaantunut, ja yksittäisiä selkätappoja tavoittelevista irtoskirmaajista on muututtu pikkuhiljaa tehokkaammin yhdessä toimivaksi porukaksi. Vaikka selkien taputtelua ja yksilötaitoa pidetäänkin Goblineissa arvossa, tavoitteena on, että eri aselajit tukevat koko porukan liikettä ja tehoja saadaan yhteispelistä.

Tietysti sitten nimenvaihdos 2010, kun Goblin Teamista jätettiin pääte pois ja siirryttiin pelkästään Goblineihin oli yksi muutos. Samalla meidän surulliset liivit nakattiin nurkkaan ja vaihdettiin värit vihreä-valkoiseen.

5. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?
Meillä on niin mielettömän hyviä tyyppejä ryhmä täynnä että ilmapiiri on aivan timanttia. Kun jengi tulee tapahtumiin ihan jo pelkästään näkemään vanhoja kavereita pitkästä aikaa, ihan sama saako boffata, tietää tehneensä jotain oikein. Uusia kasvoja on tullut aika tasaisesti pari vuodessa aina alusta saakka.

Pyritään myös pitämään yllä sitä fairplay-maskotin manttelia, joka meille joskus ystävällisesti iskettiin. Lasketaan osumat rehdisti, tsempataan kavereita asetakkiin katsomatta ja koetetaan auttaa kokemattomampia kavereita oppimaan boffauksen ja kentällä toimimisen perusteita.

6. Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?
Voi olla että heittokeihäiden määrä skenessä kääntyi jonkinasteiseen nousuun vuoden 2011 ryhmäturnauksen jälkeen kun päästiin esittelemään niitä urakalla.

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?
Skirmaamistahan me tehdään, eli vapaan tilan tappelu ilman rajoja on se mihin pyritään. Linjan laidassa tehty koukku on meidän juttu kun tappelua suunnitellaan, ja kovimmat hailmaryt tulee yleensä näistä. Taistelijoiden kokemusvuodet pääsevät parhaiten esiin mitä sekavampiin tilanteisiin päädytään, joten kaikenlaisiin tuulimyllyihin sitä tuleekin hakeuduttua.

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?
8.1 – Vastaan: Camulosin Villikarjut ja Rutto ovat kovin tuttuja naamoja metsistä ja kentiltä. Molemmat antavat vähintään tarpeeksi haastetta, monesti paljon enemmän kuin ehkä haluaisi tunnustaakaan, mutta Kekkosen sanoin, ”nää on oppimiskokemuksia kaikki”.

8.2 – Puolella: Aracos oli vuoden 2009 nousutähti, näihin kavereihin tykästyttiin niin paljon ruokatauolla mättäessä, että rekryttiin mokomat itellemme.
Tässä kohtaa täytyy ottaa puheeksi yksi ikimuistoinen skenu vuodelta 2014, kun päästiin vääntämään alakentällä rinnatusten Muerten, Ruton, ja Veljesten kanssa. Siinä oli jo sellaista tekemisen meininkiä, että ihan harmittaa kun se tuskin pääsee ihan hevillä enää uusiutumaan.

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?
Yksilötaito ja liike kentällä, vapaan tilan käyttö kun sitä on riittämiin. Kokeneet jouset tukevat ryhmän liikettä, ja avaavat paljon paikkoja kilpimiehille sekä keihäille.

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?
Me välillä hajotaan kuin paska tuulettimeen, mikä menee puutteellisen yhdessä treenaamisen piikkiin. Kovin leveää linjaa meistä ei myöskään saa aikaan.

12. Sotahuuto
12.1 – Mieluisin vihollinen: Maahinkainen, Maahinkainen, Maahinkainen, Maahinkainen, Maahinkainen. Tai Maahinkainen, Camulosin Villikarjut, Rutto, Rotat, Ajan Kaarti

12.2 – Mieluisin liittolainen: Uudenmaan Liitto on ihan lemppari, ja heidän kanssa saatiinkin ihan taivaallinen sotahuuto vetää, vaikka tänä vuonna tukkaan tulikin.

Tekniset tiedot:

Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä: 16-18 [18]

Ryhmän juuret:
2008 Perustajajäseniä taisteli Noin Seitsemän veljeksen ja Galeneiden riveissä
2009 Goblin Team
2009 Arocos sulautui ryhmään
2010 Herrasmiehet mukaan, värit vihreä-valkoiseen ja ryhmän nimeksi pelkkä Goblinit

Ominaisin taistelutyyli: Skirmi

Panssarointi: Kaikenlaista löytyy ihan laidasta laitaan. Joitain raskaasti panssaroituja taistelijoita on, mutta ryhmätasolla ollaan keskiraskaita. Enimmäkseen porukalla on kevyttä nahkapanssaria strategisissa paikoissa.

Treenaus: Tampereella pidetään treenejä yhdessä Galenien kanssa, muuten kukin tahollaan paikallisissa treeneissä.

Kotipaikka: Tampere/Ylöjärvi

Jäseniä muissa kaupungeissa: Jyväskylä, Joensuu, Vantaa

Rekryt, kyselyt ja lisätietoja? Tapahtumissa saa aina tulla jutulle, ja tottakai foorumilla tai facebookissa voi aina kysellä.

Haastatteluun vastasi: Santtu, Halminen, Jousi, Eetu

Goblinit, Tampere

Goblinit, Kuvaajana Jari Kuskelin, Sotahuuto 2016 Ruovesi