Juhi, Graalin Hurtat ja Rautasydän


Artikkeli luettavissa myös Juhin sivuilla

Graalin Hurtat, Lahti, Oulu, Turku

Graalin Hurtat, Juhi, Kuvaaja Petra Takamäki, Lahti 2016

Juhi

Oma matkani Hurttien riveissä alkoi 2015 Noxbosta, jossa käteeni annettiin keihäs ja pääsin ensi kertaa tikkaamaan. Hunajan huuruisen taistelukiihkon jälkeen ei oikein enää ollut paluuta takaisin “normaaliin” arkeen ja Sotahuuto 2015 nostatti fiiliksiä vielä entisestään. Terra ja moni muu Hurtta sai uusia rekryämällä nostettua Hurttien määrän sieltä aiemmin totutusta 20:sta ennätykselliseen 40 hengen taisteluvahvuuteen. Saavutettiin myös Hurttien kaikkien aikojen paras Sotahuuto sijoitus nousemalla aina bronssille asti.

Sotahuudon jälkeen myös puskettiin läpi Hurttien organisointia uudella tavalla. Valittiin Hurttaneuvosto, jonka tehtäväksi tuli hoitaa sekä delegoida kaikki vastuutehtävät ja koordinoida talkoista logistiikkaan kaikki asiat järjestykseen. Aloitettiin myös suunnittelemaan yhteisiä treenileirejä eri ryhmien kanssa ja itse aloitin maantieteellisen sijaintini vuoksi Pohojoosen aktivoinnin ja organisoinnin.

Aktiivinen rekry työ syksyllä ja alkuvuodesta 2016 toi pohjoiseen nopeaa tahtia ~15 potentiaalista uutta Hurttaa. Tammi-helmikuun vaihteessa aloitin myös Hurttien kotisivu-projektin ja kuumotella Rottia mahdollisen pohjoisen treenileirin muodossa. Ryhmien kontaktointi ryhmähaastattelun tiimoilta osoittautui haasteelliseksi, mutta vastauksia alkoi kolahdella melko tasaiseen tahtiin Hurttien sähköpostiin. Tavoitteet web-sivujen ympärivuotisesta asiasisältöisestä, ajantasaisesta, helpostilähestyttävästä ja kiinnostavasta sisällöstä alkoi saada muotoa. Terran kanssa julkaisimme pari yleistasoista artikkelia täyttämään hiljaista aikaa ja tarjoamaan perustieto pakettia harrastuksesta kiinnostuneille. Näiden päälle olisi hyvä jatkaa eri aiheisiin syventäviä artikkeleita.

Helmikuun toinen päivä ryhmähaastattelu tiedusteluiden yhteydessä Rottien Antti Mikkolan kanssa keskustelin Rovaniemelle järjestettävän treenileirin sijainnillisista eduista, koska se on pitkälti etelän NoxBosta tutun Hauhon kaltaisessa asemassa. Kaksi päivää myöhemmin keskustelut samoilta tiimoilta Ruton Joonas “Peltsi” Peltokorven kanssa ja hän lupautui tulemaan pohjoiseen opettamaan tekniikkaa mikäli treenileiri järjestyy. Rotilta ja Rovaniemen boffaajat ry:ltä tuli vihreää valoa ja poljin ideoita eteenpäin ja niin Rovaniemen Treenileirille alettiin sopia päivää. Treenileirin järjestämisessä pyörät singahtivat eteenpäin Ari “Gebu” Hännisen tullessa mukaan, Rotat saivat sovittua tila varauksesta ja tapahtumasta tuli totta. Pisimmälle tapahtumaa ideoineena toimin pääjärjestänä, Gebun ja Peltsin vastatessa treeniohjelmasta, Rottien hoitaessa treenitilan ja avustaessa. Pohjois-Suomen suurin tekniikka ja treenileiri 01.-03.04 Rovaniemellä veti paikalla perjantaina 27, lauantaina 35 ja sunnuntaina 20 henkeä treenaamassa sekä kokeilemaan boffaamista.

Hieman ennen RTL viikonloppua sain myös vahvistuksen OiEi:ltä jäsenyydestä sekä Oulun kaupungilta salivuoroista, joten aloitin hoitamaan Oulun boffotreenien järjestämistä 2 kertaa viikossa. RTL jälkimainingeissa promosin Oulun treenejä ja treenit saatiin rullaamaan keväästä lähtien mukavalla määrällä porukkaa.

 

Graalin Hurtat

Hurttien viime syksyn treenileiri keskustelut saivat hieman erilaisen käänteen kun Sohu-järjestäjät ilmoittivat armeija jaot hyvissä ajoin. Tästä johtuen ryhmien väliset treenit vaihtuivatkin kahdeksi kesällä järjestetyksi armeija treenileiriksi.

Sotahuutoa edeltävä loppu kevään rekrytointi oli Hurtille taas onnistunutta. Pohjoisesta kahden perumisenkin jälkeen paikalle pääsi 7 henkeä viime vuoden 2 sijaan. Etelästä saatiin myös uutta verta mukaan sankoin joukoin ja taisteluvahvuus nousi 50henkeen, jonka lisäksi 3 huoltajaa.

Tarkempaa Sotahuuto statistiikkaa

2016 Sohussa – 53
25 uutta rekryä tältä vuodelta, 14 edellisenä vuonna mukana ollutta, 14 pitempään kuin vuoden mukana ollutta veteraania.

2015 Sohussa – 43
24 uutta, 8 aikaisemmalta vuodelta, 11 veteraania

Ynnäystä, koska Wall-of-text
Hurttien kotisivujen tavoite on tarjota…
-Syväluotaavia ajantasalla olevia ryhmähaastatteluita jokaisesta ryhmästä
-Ajantasalla olevia ohjeita aina aseista panssareihin sekä muuhun varustukseen
-Hyvää perustietoa harrastuksen eri aiheista aina treeneistä tekniikkaan
-Syventävää tietoa harrastuksesta veteraanien sanoin
-Harrastuksen konkareiden haastatteluita
-Kesä- ja talvi- kauden treeniaikataulut avoimiin treeneihin ympäri suomea

 

Rautasydän

Mahtavaa saada tunnustusta ja tietää että tunteen palolla tehty työ on huomattu. Ryhmien kontaktoinnit, facebook -sivun päivittelyt, Hurtta -sivujen päivittely, treenien pyörittely, Hurtta organisaation tehtävät ja muut vastuut poistivat alkuvuodesta lähtien pitkälti kaikki vapaa-ajan ongelmat. Ryhmät, jotka olen saanut kiinni, esitellyt Hurttien sivujen idean ja ryhmähaastattelut, ovat edelleen 100% olleet “tosi hieno homma!” meiningillä mukana. Tämä vastaanottavaisuus on erittäin vahva merkki skenen erinomaisesta asenteesta, mikä puolestaan on antanut lisää virtaa. Näin ollen voin vilpittömästi sanoa että mikä ikinä kiinnostaakin, kannattaa rohkeasti nostaa kättään asian tiimoilta, sillä skene tulee kyllä vastaan.

Pitkin vuotta on tullut kiitosta monelta suunnalta, mikä on ollut varsin mieltä ylentävää. Syksyllä pusken mukana toista Rovaniemen Treenileiriä tälle vuodelle ja pyrin olemaan aktiivisesti mukana ensi vuoden tapahtuma kuvioissa. Tähän hengenvetoon sanottakoon että Sotahuutoa en/emme ole vielä järjestämässä.

Pienellä vaivalla saadaan aikaan isoja asioita. Yksi sellainen on harrastuksesta kertovien julkaisujen jakaminen facebookissa. Tällä hetkellä facebookin Hurttien sivun julkaisujen kattavuus on 800-2200 per julkaisu. Jaot ja tykkäyksetkin nostavat tätä määrää hurjasti.

Jakakaa siis julkaisuja ja lajin oheistapahtumia, ei ainoastaan Hurttien vaan muitakin, sillä yhdellä jaolla saadaan lisää näkyvyyttä keskimäärin 100 hengelle. Nämä henkilöt, jotka julkaisusta ehkä harrastusta kohtaan innostuvat huomaavat että kaveri harrastaa jo. Tämä madaltaa entisestään kynnystä lähteä kokeilemaan harrastusta ja koukuttua siihen niin kuin moni jo ennen häntä. Näin saadaan enemmän harrastajia skeneen, enemmän treenaajia treeneihin, suurempia tapahtumia, ehkä jopa aivan uusia ryhmiä.

Graalin Hurtat, Lahti, Oulu, Turku

Juhi ja Rautasydän, Graalin Hurtat, 2015

Kiitos. 🙂

-Juha-Matti “Juhi” Marjamaa
Hurttaneuvosto – Byrokratia ja tiedotusvastaava