Ulfnar -ryhmähaastattelu


Ulfnar, Taistelija Sotahuuto 2015 Raasepori

1. Mistä olette tulleet?
Homma alkoi joskus 2008 aikoihin siitä, kun Vantaalla Rämäläisenä aikaisemmin viihtynyt Aki keksi haluavansa perustaa oman joukkueen ja kaveriporukasta löytyi muitakin boffaajia, joilla ei ollut sohukokemusta eikä joukkuetta vielä, mutta ajatus siitä jollain tasolla olemassa. Hyvin pienellä ydinporukalla alettiin ideoimaan kaikkea asiaan liittyvää ja mukaan lähti etenevässä määrin kavereita.

Kuluneilla aseilla ja epämääräisillä tabardihtavilla kauhtanoilla varustautuneena vuoden 2008 sohuun ei kuitenkaan ehditty ilmoittautua ajoissa yleisen säätämisen, härväämisen ja logististen ongelmien takia. Ulfnarina olimme kasassa ensimmäisen kerran mähisemässä Espoossa treenileirillä 2009 keväällä ja samana vuonna myös sohuun osallistuminen onnistui. Osa joukkuelaisista asui Turussa, jotka sitten päätyivät jotain kautta treenaamaan yhdessä Mikael Kitolan pyörittämän Takavasaran kanssa mynämäellä ja vuoden 2009 sohuun mentiinkin Takavasara-Ulfnarina. Kitola kuitenkin lähti Mynämäeltä väljemmille vesille jonnekin pohjoiseen, kenties Maahinkaiseen liittyäkseen, jolloin Takavasara hajosi ja ne joita kiinnosti, liittyivät Ulfnarin riveihin. Vielä nykyäänkin monien taistelijoiden tultua ja mentyä ent. takavasaralaiset ovat osa Ulfnarin ydinporukkaa.

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?
Ryhmänä meillä ei liene ikinä ollut varsinaisia esikuvia muutoin kuin ehkä yksittäisten taistelijoiden ottamat vaikutteet/tekniikat kokeneemmilta tyypeiltä.

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?
Pitkät välimatkat ryhmäläisten välillä toisinaan aiheuttavat haasteita. Tämä ongelma on kuitenkin melkolailla lieventynyt koska suurin osa ryhmäläisistä löytyy nykyisin pk-seudulta. Se että monella meistä on nykyään myös elämä, häiritsee toisinaan aktiivisuutta.

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen?
Osa alussa mukana olleista ydinryhmäläisistä vaihtoi leiriä jossain historian varrella. Lisäksi melko katastrofaalisessa vuoden 2011 sohussa ensimmäistä kertaa mukana ollut osasto halusi ko. sohun jälkeen lähteä koittamaan kykyjään omana ryhmänään, ja erkaantui Vornan klaaniksi. Tämän jälkeen ryhmän koko on tasaisesti kasvanut ja parin viime vuoden aikana mukaan on tullut todella energistä nuorta väkeä, joissa selkeästi on ryhmän tulevaisuus. Jossain vaiheessa isompien kilpien määrä kasvoi ja innostuimme jostain syystä myös heittokeihäistä.

5. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?
Osa ryhmästä treenaa aktiivisemmin kuin toiset. Jotkut viikoittain ja toiset satunnaisesti/säiden salliessa tjms. Itse treenaamisen lisäksi ajanvietettä ja hommaa tarjoavat erinäiset varusteisiin ja ulkoasuun liittyvät säätämiset, kuten asetakkien yms. vaatteiden kuvitus. Ulfnarissa on ollut alusta asti melkein samana pysynyt ydinporukka, joka on useissa Sohuissa ja muissa tapahtumissa kokenut kävijä. Lähes joka vuosi tulee uutta verta ryhmään ja tapahtumiin, joista osasta on kehittynyt aktiivisia ja innokkaita joukkueen jäseniä. Sotahuutoon ja Noxboon olemme osallistuneet joka vuosi ryhmän perustamisesta lähtien.

6. Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?
Eipä kai tietääksemme. Treenejä olemme järkänneet.

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?
Erityisesti suosikkeihimme lukeutuu heilahtaminen vastassa olevan linjaryhmän kylkeen, kun sellaiseen tilaisuus tarjoutuu. Rynnäköivä päällekäyminen linjassa myös tilanteen mukaan. Osa ryhmästä on kevyemmin panssaroituja ja pitävät mm. sen vuoksi kovasti skirmaamisesta. Tätä osastoa yritetään hyödyntää aina luovasti.

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?
8.1 – Vastaan: Uudenmaan Liitto, SOS, Rämä ja Etelän Imperiumi

8.2 – Puolella: Maahinkainen, Rämä, Graalin Hurtat, Kuolan Kaarti

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?
Osaamme hakea paikan jossa pystytään aiheuttamaan eniten pahaa jälkeä. Tämän soveltaminen onnistuu parhaiten kenttätaisteluissa.

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?
Keihäiden vähyydestä johtuen yksin jyystäminen linjassa ei yleensä ole kovin pitkäkestoista kohdallamme (mutta kohtalaisen isojen kilpien ansiosta olemme hyödyllisiä kavereita samalla puolella oleville, joilla keihäitä löytyy).

11. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?
Pyritään mättämään jatkossa entistä paremmin treenaamalla enemmän ja panostamalla varustukseen

12. Sotahuuto
12.1 – Mieluisin vihollinen: Uudenmaan Liitto, SOS, Camulosin Villikarjut

12.2 – Mieluisin liittolainen: Maahinkainen, Rämä, Graalin Hurtat

Tekniset tiedot:

Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä: 17 [25]
Luku voi muuttua suuntaan tai toiseen

Ryhmän juuret:
2008 Ulfnar
2009 Takavasara – Ulfnar
2010 Ulfnar

Ominaisin taistelutyyli: Useimmiten linjan tukeminen sen sivulla.

Panssarointi: Ryhmää voitaneen luonnehtia keskiraskaaksi. Pääosin nahkaa, rengaspanssaria ja spangenhelmejä. Panssareiden esikuvana Pohjois-Euroopan scene 8 – 11:sta vuosisadalla.

Treenaus: Omia treenejä kesäisin. Lisäksi pöyrynniityn treenien järjestys Vantaalla ja satunnaisesti muiden treenejä pk-seudulla.

Kotipaikka: Vantaa / Pk-seutu

Jäseniä muissa kaupungeissa: Turku, Pori

Rekryt, kyselyt ja lisätietoja? aki.uotila@gmail.com tai vaihtoehtoisesti löytyy myös naamakirjasta

Haastatteluun vastasi: Ulfnarin ylin johtoporras ja propagandaministeriö

Ulfnar, PK-seutu

Ulfnar, Sotahuuto 2015 Raasepori