FSC -ryhmähaastattelu


FSC, PK-seutu

FSC, Taistelija, Kuvaaja Jari Kuskelin, Sotahuuto 2014 Muurame

1. Mistä olette tulleet?
Kaveriporukka on ollut kasassa vuodesta nakki ja kivi. FSC on Espoossa vuoden 2011 Sotahuutoa varten kaveriporukan pohjalta muodostettu bofferiryhmä. Lyhenne FSC tulee sanoista Freakin’ Sexy Chargers. Idea Sotahuutoon osallistumisesta syntyi ensimmäisen kerran vuonna 2010, mutta tuolloin oli ilmoittautuminen jo liian myöhäistä. Ryhmän debyyttiesiintymistä jouduttiinkin siirtämään seuraavaan vuoteen.

Vuonna 2011 olikin FSC:lle näytön paikka. Kaikenlaisten kommelluksien jälkeen Sotahuutoon saatiin lopulta seitsenhenkinen porukka. Treenaaminen oli jäänyt lähinnä ajatuksen asteelle, tabardit olivat yksinkertaisia ja aseistus erittäin niukkaa. Asenne ja yrittämisen halu olivat kuitenkin korkealla ja saipa ryhmä myös monia onnistumisen elämyksiäkin päästyään ryntäämään vihollisen selkään yllättävistä paikoista.

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?
Ryhmällä ei ole ikinä ollut esikuvia. Asioita on opittu lähinnä kantapään kautta.

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?
Varusteiden tekeminen, huoltaminen ja varastointi sekä erilaisten talkoiden ja kokousten organisointi ovat tuottaneet haasteita.

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen?
Liian innokas rekrytoiminen muodostui yhdessä huonon treenaamisen kanssa vuoden 2012 suurimmaksi ongelmaksi. Ryhmäkoko kaksinkertaistui edellisvuoden seitsemästä viiteentoista. Sekä yksilö- että ryhmäharjoittelu oli jäänyt pahasti puutteelliseksi ja ryhmä ei näin ollen osannut vastata odotuksia, joita sille keskisuurena ryhmänä asetettiin.

Sotahuuto 2013 taas sijoittui ryhmän kannalta huonoon ajankohtaan ja osallistuminen näytti alusta asti epävarmalta. Ryhmä ei saanut kasaan kuin 5 taistelijaa ja nähtiinkin parhaimmaksi osallistua Etelän Imperiumin leivissä. Yhteistyö sujui mukavasti ja ryhmä sai arvokasta oppia linjan toiminnasta. Vuosille 2014 ja 2015 FSC sai kerättyä vajaan kymmenen hengen osastot. Jännityksellä odotamme, miten vuonna 2016 käy.

5. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?
Tapahtumiin lähdetään pääasiassa pitämään hauskaa, mutta täysiä yritetään silti. Kokenutta ja taitavaakin porukkaa kyllä löytyy, mutta pilke pidetään silti silmäkulmassa.

6. Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?
Vuonna 2012 räväkkä lippumme aiheutti melkoisesti keskustelua foorumeilla. Monet tykkäsivät lipun yksisarvishahmosta, mutta toiset suivaantuivat erehdyttyään luulemaan sitä poniksi. Tarkennettakkoon vielä tässä ettei ryhmämme jäseniin kuulu ponipiirrettyjen katsojia, ja kaikkea ei tarvitse aina ottaa niin vakavasti. 🙂

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?
Rynnäkkö vihollisen selkään/kylkeen, lippujahti ja skirmaus.

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?
8.1 – Vastaan: Tuonen Korpit, Jesus Imperator, Ajan Kaarti

8.2 – Puolella: Uudenmaan Liitto, Perkeleen Kohortti, Rutto

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?
Metsässä ollaan aina oltu vahvoja. Kaikki toiminta vihollisen selässä. Lippujen ryöstö, jousimiesten ja muiden yksittäisten taistelijoiden MURHAAMINEN

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?
Raskaasti panssaroitua vihollista vastaan taisteleminen linjassa. Oma panssarointimme ja aseidemme pituus eivät ole riittäviä linjataisteluun.

11. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?
Pyritään osallistumaan tapahtumiin aktiivisuuden mukaan. Tämän hetken tärkeimpänä tavoitteena saada porukka kasaan vuoden 2016 NOXBOon ja Sotahuutoon.

12. Sotahuuto
12.1 – Mieluisin vihollinen: Jesus Imperator, Ajan Kaarti, Etelän Imperiumi

12.2 – Mieluisin liittolainen: Uudenmaan Liitto, Goblinit

Tekniset tiedot:

Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä: 5 [10]
Vuoden 2016 Sotahuutoon saanemme noin viiden hengen vahvuisen osaston. Valitettavasti muutama aktiivijäsen joutuu jäämään pois muiden pakollisten menojen vuoksi.

Ryhmän juuret:
2010, FSC

Ominaisin taistelutyyli: Skirmish / sooloilu / häröpallo

Panssarointi: Yksilöstä riippuen joko keskiraskas, kevyt tai ei ollenkaan.

Treenaus: Porukka käy itsenäisesti pk-seudun treeneissä jos on käydäkseen. Vuosittain NOXBO toimii hyvänä lämmittelynä Sotahuutoa varten.

Kotipaikka: Espoo / PK-seutu

Jäseniä muissa kaupungeissa: Ryhmämme kaikki jäsenet asuvat PK-seudulla tai sen välittömässä läheisyydessä.

Rekryt, kyselyt ja lisätietoja? Ei avointa rekryä. Yhteyttä saa tarvittaessa foorumin kautta

Haastatteluun vastasi: Hannes ja Ranpa-Janne (Suur pääliköt)