Uudenmaan Liitto -ryhmähaastattelu


Uudenmaan Liitto, Kerava

Uudenmaan Liitto, Taistelija, Kuvaaja Jari Kuskelin, Sotahuuto 2014 Muurame

1. Mistä olette tulleet?
ULi (Uudenmaan liitto) oli alun perin liittouma kahden joukkueen – Spitaalisten vaeltajien ja Tuonen Korppien – välillä, vaikka nyttemmin joukkue on fuusioitunut sen verran kiinteäksi mytyksi mättövoimaa, ettei vanhaa erottelua juurikaan muistella. Idea lähti alun perin siitä, kun Spitaaliset vaeltajat rupesivat käymään Tuonen korppien treeneissä Savion koululla. Vielä 2013 joukkueet toimivat erillisten värien alla mutta kyseisenä kesänä Padasjoella havaittiin yhteispelin olevan niin hyvällä mallilla, että idea lähti käyntiin. Yhdistymisestä päätettiin vielä samana vuonna.

Uudenmaan liitto muodostui 2013 ja 2014 vuodenvaihteen aikoihin kun silloiset Tuonen korpit ja Spitaaliset vaeltajat yhdistivät voimansa. Noxbo 2014 olikin hyvä ensikosketus uudessa kokoonpanossa. Alun perin Tuonen Korpit treenasivat Keravan Saviolla ja Spitaaliset vaeltajat Vantaan Korsossa. Yhteiset treenit edesauttoivat suurempien mähinöiden muodostumista

“Ei Spitaaliset tuu koskaa liittoutuun Korppien kaa” -Elamam_koululane (Spitaaliset vaeltajat)

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?
Kaikki juontaa juurensa 1900-luvun alkupuolelle, kun Robert E. Howard loi Conanin; väkivahvan cimmerialaisjätin, josta myöhemmin tuli Schwarzeneggerin kautta elävä jumala…

ULissa vallitsee pitkälti sellainen mentaliteetti, että mättämään tullaan, koska se on jees ajanvietettä. Joukkue on erittäin hyökkäyspainotteinen pitkälti juuri siitä syystä, että kaikki haluavat juuri sinne, missä ratkaisut tehdään ja missä on parhaat mähinät. Eihän loppujen lopuksi parempaa ajanvietettä juuri ole, kuin ottaa toisesta mittaa jesaripatukalla. Esikuvia ei niinkään ole mutta ideoita on otettu vähän sieltä sun täältä.

Niin ja Conan.

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?
Ainoa asia, mikä on toisinaan koettu haasteelliseksi, on hoidettavien asioiden kasaantuminen yhdelle henkilölle. Nyttemmin sekin on saatu ratkaistua työnjaolla ja vapaaehtoisilla.

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen?
Suurin muutos lienee muutamien vaeltavien possujen sekä muiden ryhmien taistelijoiden ilmaantuminen treeneihimme tammikuun 2016 jälkeen. Käytännössä tämä näkyy treenien intensiteetin kasvuna.

5. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?
ULi – vaikkakin nuori ryhmä – sisältää paljon kokeneita mättäjiä. Joukkuelaisten aktiivisuus perustuu omaan haluun hakata muita jesaroiduilla vaahtokarkeilla ja kokea olevansa hetken ajan oman elämänsä Conan (Schwarzenegger versio). Huolimatta ryhmän kiinteydestä, ilmapiiri on avoin ja uusia tulokkaita otetaan vastaan, mikäli heiltä löytyy halua tapella ja tarpeeksi itseironiaa olla ottamatta itseään – tai boffausta – turhan vakavasti (ks. ULin ‘slogan’ ja taisteluhuuto). Sotahuutoonkin lähdetään lähtökohtaisesti siksi, että on hauskaa pistää ‘larppaajaa turpaan’, ja menestyminen tulee tärkeysjärjestyksessä vasta toisena. Ryhmähenki on erilaisten epäkorrektien poliittisten sekä humanitaaristen kannanottojen ja keskusteluiden sekä p*skojen juttujen seurauksena kasvanut oikeaan suuntaan.

6.Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?
Eräs asia minkä ULi todisti oli, että ryhmien fuusioituminen voi toimia vallan mainiosti. ULi ei ole järjestänyt tapahtumia saati ollut osallisena suurissa sääntömuutoksissa. Kuitenkin isoin asia, minkä ULi on boffauskenelle antanut lienee legenda swastikasta ULin lipussa.

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?
ULin vahvuus taistelukentällä perustuu sopeutuvuuteen erilaisissa tilanteissa. Siitä huolimatta kynnet näkyvät parhaiten vihollisen linjaa vastaan tehtävissä pulssi- ja sivustarynnäköissä. Parhaimmissa tilanteissa jopa raskas linja on saatu kaatumaan tosin tämä on usein tapahtunut yhteistyössä jonkin toisen ryhmän kanssa.

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?
8.1 – Vastaan: Maahinkaiskaarti, Camulosin Villikarjut, Graalin Hurtat

8.2 – Puolella: Maahinkaiskaarti, Perkele, Camulosin villikarjut, Valkoinen komppania

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?
Yksilötaito on korkea johtuen joukkuelaisten pitkäaikaisesta harrastuneisuudesta ja innostuneisuudesta lajiin. Uusienkin harrastajien taitotaso saadaan usein nopeaan nousuun opastamalla henkilö oikeanlaisella tavalla mättämisen kauneuteen. ULi on myös melko mukautuva verrattuna kovin moniin muihin joukkueisiin; raskainta linjaryhmää edestäpäin taisteleminen on huono idea mutta pienellä avulla sellainenkin onnistuu. Panssarointi on keskimäärin melko raskasta ottaen huomioon joukkueen aggressiivisen ja hyökkäävän luonteen mutta siitä huolimatta ULi kykenee nopeaan liikeeseen taistelukentällä rynnäköimällä vihollisen linjan sivustaan tai heikkoon kohtaan.

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?
Pitkälti rynnäköintiin erikoistunut varustus jättää vähän liikkumavaraa tiukalle linja- tai linnaväännölle. Paikoilleen ei voi jäädä liian pitkäksi aikaa, etenkään oikeaa linjaryhmää vastaan. Mikäli tappiot eivät tule jyystämällä, veren lämpötila saattaa nousta hälyttäviin lukemiin osalla joukkuelaisista melko samalla tavalla kuin vieressä taistelevilla possuillakin. Tämä saattaa johtaa yksittäisiin uhkarohkeisiin yrityksiin yrittää tehdä jotain.

11. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?
ULissa harrastuneisuus perustuu (kuten pariin kertaan jo taisinkin mainita) joukkuelaisten omaan haluun mättää. Sotahuuto on vain suurempi mättötapahtuma, joka toimii ikään kuin mittarina omille ja joukkueen kyvyille. Ainoa päämäärä on kehittyä boffauksessa ja kenties kehittää – tai ainakin pitää yllä – kuntoa siinä samassa. 2015 voitettu ryhmäturnaus vain lisäsi intoa yrittää korkeammalle ja korkeammalle.

12. Sotahuuto
12.1 – Mieluisin vihollinen:

12.2 – Mieluisin liittolainen:

Tekniset tiedot:

Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä: ~17 [17] (luku muuttuu ties mistä syistä suuntaan ja toiseen)

Ryhmän juuret:
2008 Spitaaliset Vaeltajat
2008 Tuonen Korpit
2014 Uudenmaan Liitto

Ominaisin taistelutyyli: Rynnäköinti on pääasia mutta muutkin temput onnistuu.

Panssarointi: Keskiraskas pääosin, mutta vaihtelee yksilöittäin.

Treenaus: Kerran viikossa. Talvet yleensä jossain Keravalaisen koulun salissa (josta mieluiten ei löydy peilejä) ja kesät Savion koulun hiekkakentällä. Silloin tällöin yksilöt saattavat käydä muissakin treeneissä ja toisinaan sään salliessa voidaan treenata parikin kertaa viikossa.

Kotipaikka: Keravan ja Korson kalifaatti.

Jäseniä muissa kaupungeissa: Kauimmaiset budjaavat stadissa, mikäli Vekarajärveä ei lasketa.

Rekryt, kyselyt ja lisätietoja? Tulukeehan mättään! Tiedot löytynee Graalin Hurttien sivuilta, etusivulta siitä oikeasta laidasta. Ding!

Haastatteluun vastasi: Ahti/Vitha, lähes tuntematon joukkuelainen, joka löytää itsensä tavallisesti joukkueensa muodostelman reunalta valmiina juoksemaan viholliseen kiinni kuin pieni eläin tai nettipalstoilta yrittäen epätoivoisesti kuulostaa hauskalta jätkältä läppändeeruksineen

Uudenmaan Liitto, Kerava

Uudenmaan Liitto, Uli, Kuvaaja Jokinen, Sotahuuto 2015 Raasepori