Rutto -ryhmähaastattelu


Rutto, Jyväskylä

Rutto, Taistelija, Kuvaaja Janika Höysniemi, Sotahuuto 2015 Raasepori

1. Mistä olette tulleet?
“Nanna: Pi***sta
Hyden: Isän kiveksistä.”
Ensi oli pari kaveria jotka ovat kaikki elämäsä huitoneet tosiaan kaikenlaisilla mytkyttimillä. Yhenkerra kaks niistä jutteli jäbästä joka oli ollu jossai “Mättölarpissa” Noin 50:n hengen tapahtumassa tää jäbä oli pahiksena mäiskiny vastustajaa kaksipäivää pehmeillä aseilla ja hauskaa oli ollut. Ajatus larppaamisesta näitä vihtavuorelaisia poikia kuitenki hieman vieroksutti. Jyväskylän toukofest-tapahtumassa maahinkaiset tutustuttivat meidät lajiin jossa mallinnettiin aseita pehmeillä helpostitehtävillä aseilla. Siihen asti oltiin kamppailtu lähinnä kepeillä niin ajatus pehmennetyistä malleista oli oikeasti tervetullut. Teimme aseet, kutsuttii kavereita huitomaan ja tehtiin sitä paljon. Kolme silloista huitojaa kuuli tapahtumasta sotahuuto ja lähtivät kokeilemaan reenejä jyväskylässä järjestävän maahinkaisen matkaan. Paljon enemmän treenasimme keskenämme Vihtavuoressa kuin maahinkaisen kanssa jyväskylässä vaikka kävimme käytännössä kaikissa reeneissä sielläkin.

Sotahuuto oli upea kokemus ja huomasimme että olimme hyviä tässä touhussa. Aloimme treenaamaan tosissamme. Päätimme perustaa oman ryhmän kun kuulimme sotahuutosarjan jatkuvan. Alun perin ryhmän nimi oli tarkoitus olla takametsän perkeleet mutta erään siasvanhempien puolelta tuleva rahoitus lajiin olisi tällä nimellä lakannut, joten päädyttiin nimeen Rutto. Tässä vaiheessa treenattiin vähintään kaksitoista tuntia viikossa mutta usein paljon enemmän. Ryhmä Rämän järjestämässä toisessa sotahuudossa lähettiin omana ruttoryhmänä. Huomattiin että pärjättii hyvin kaikkia suomen ryhmiä vastaan. Parhaita ei vielä oltu mutta silloin päätimme että kohta ollaan.

2. Oliko ryhmällänne esikuvia tai onko niitä ajan myötä tullut?
Kekkonen, Kekkonen, Kekkosen asenne treenaamisesta ja mimialistinen taistelutyyli toi periaatteet ja mallin kaikelle treenaamisellemme. Myös Arto ja Jyri olivat silloisina kouluttajinamme ja todella kovina matsaajina toimineet esikuvina.

3. Mikä on ollut haasteellisinta ryhmän toiminnassa?
Aktiivireenaaminen ja varsinkin siihen käytettävä aika on usein haasteellista kun siihen pitää panostaa paljon. Tällä hetkellä rutossa on kaksi aktiivitreenaajaa.

4. Entä onko jotain oleellista muuttunut ryhmässänne perustamisen jälkeen?
Ryhmän ydin ja taistelutapa on pysynyt melko muuttumattomana, vaikka Rutto on koko matkan muuttunut. Ryhmätoiminta on kehittynyt ja esimerkisi johtotyyli on vaihtuneet samoin kun monet taistelijatkin.

5. Millaiseksi luonnehtelisit teidät ryhmänä juuri nyt?
Edelleen ollaa valmiita antamaan dunkkuun iha kelle tahansa.

6. Onko jotain erityistä seikkaa miten olette vaikuttaneet skenen kehittymisessä?
Olemme esitelleet lajia kouluissa, tapahtumissa kuten Jyväskylän-toukofest ja erilaiset koulujen liikuntatapahtumat. Tällä hetkellä tämä toiminta on aktiivisinta eteläsuomessa. Olemme pyrkineet opettaa itseoppimiamme asioita kaikille halukkaille. Sotahuutoihin olemme vaikuttanet aktiivisesti sääntöihin niin että ne olisivat selkeät urheilulliseen sekä kilpailulliseen taisteluun sopivat. Samoin olemme vaikuttaneet paljon sotahuudossa käytettäviin aseisiin jotta ne olisivat turvallisia ja hyvin kamppailuakestäviä.

7. Millaiset ovat tilanteet tai paikat missä ryhmänne pääsee loistamaan?
Koukku oikee.

8. Minkä muiden ryhmien kanssa on ollut antoisinta taistella?
8.1 – Vastaan:
8.2 – Puolella:
Kaikilla Taistelijoilla on omat mielipiteensä lempi kilpakamppailijoista mutta jos joitain tiettyjä pitäisi mainita niin Maahinkainen, Kuola ja Muerte sopivat varmasti niin rinnalle kun vastaankin.

9. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne vahvuuksia?
Ryhmän timanttinen ryhmähenki yhdistettynä kovaan tappelutaitoon ja hiottuun ryhmätoimintaan jossa jokainen tietää paikkansa ja tehtävänsä matseissa.

10. Mikä tai mitkä ovat ryhmänne heikkouksia?
Öljyt ja paljas pinta.

11. Minne olette menossa ja miten sinne pääsette?
Ei osata kattoo tulevaisuuteen mutta ette te meistä sielläkää pääse eroon. Tällä hetkellä rutto on kurkistamassa heman maailmaan.

12. Sotahuuto
12.1 – Mieluisin vihollinen:
12.2 – Mieluisin liittolainen:
Jokaisella on omia mielipiteitä lempijaoista mutta Määhinkainen Kuola Rutto kuullostaa joltakin todella hyvältä.

Tekniset tiedot:

Taisteluvahvuus ja jäsenmäärä: 14-16 [16]

Ryhmän juuret:
2006 Rutto

Ominaisin taistelutyyli: Skirmaus

Panssarointi: Keskiraskas

Treenaus: Maahinkaisen jyväskylän treenit. Akatemian treenit.

Kotipaikka: Jyväskylä (alkuperäinen Vihtavuori) Espoo, Kuopio, Oulu, Tampere

Jäseniä muissa kaupungeissa: Espoo, Kuopio, Oulu

Rekryt, kyselyt ja lisätietoja? Peltokorppi@hotmail.com

Haastatteluun vastasi: Joonas Peltokorpi, Joonas Paananen, Mikko Lehto, Antti Hyden, Nanna Kettunen, Maija Hietala

Rutto, Jyväskylä

Rutto, Kuvaaja Janika Höysniemi, Sotahuuto 2015